Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΓΕΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ο νεοσύστατος  Σύλλογος Σαρακατσαναίων Δυτικής Μακεδονίας «ο Φλάμπουρας», παράθεσε ευχαριστήριο γεύμα στους  τοπικούς δημοσιογράφους, που κάλυψαν τις 2 εκδηλώσεις του Συλλόγου , την Ιδρυτική Εκδήλωση την 2-5-15 και την εκδήλωση για τον Πατροκοσμά την 24-8-15.

   Το σαρακατσάνικο γεύμα περιλάμβανε, κατά το έθιμο,  ολόκληρο  ζυγούρι κοντοσούβλι, από τα τοπικά ποίμνια , στο γνωστό  έμπειρο ψητοπωλείο του Ευάγγελου Αντωνιάν, δίπλα στη Δημοτική Αγορά της Φλώρινας.


  Οι τοπικοί δημοσιογράφοι έδωσαν δυναμικά την παρουσία τους, με αντιπροσώπευση 11 τοπικών ΜΜΕ , όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτο, κατά δε τις δηλώσεις τους υπήρξε πλήρης ικανοποίηση από όλους τους συνδαιτημόνες!!!

  Από τους τοπικούς σαρακατσανούς συμμετείχε το Προεδρείο του Συλλόγου, Ο Πρόεδρος Κων/νος Μπομπότας, ο Αντιπροεδρος κ. Στέργιος Φαρμάκης και ο Γεν. Γραμματέας κ. Γεώργιος Βεδούρας.

  Από τον Φιλοξενούμενο Σύλλογο Σαρακατσαναίων Λαγκαδά ‘’ Τα σταυραδέρφια ‘’ συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Μπάρμπας κι ο  Υπεύθυνος Χορευτικού κ. Γιώργος Μπάρμπας.

 Από τον τοπικό Σύλλογο της Σιταριάς, που συμμετείχε  στο έθιμο των αλωνάρηδων  ( έθιμο παροχής σαρακατσάνικων αλώνων στα τοπικά αλωνίσματα του οροπεδίου ) παρέστησαν ο κ. Γιώργος Λιούλιος και Παντελής Σερίδης.

  Στην πρόποση της εκδήλωσης ο Πρόεδρος  του προσκαλούντος τοπικού Συλλόγου Σαρακατσαναίων καλωσόρισε τους καλεσμένους, όπως στο σχετικό βίντεο ,που ακολουθεί, μετά των σχετικών φωτο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου